«Смачний урок» для десятикласників спеціальної школи провели у Рогатині
Суші та піца смакують молоді по-особливому. Та уявіть як дегустуватиме їх дітвора, коли навчиться готувати власноруч. До того ж - вивчаючи "секрети" досвідчених піційоли та сушиста.
Такий «смачний урок» 3 квітня відвідали учні Рогатинської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради спільно зі своїм класним керівником Лілією Бабій та соціальним педагогом Світланою Коваль. Десятикласникам випала нагода не лише спробувати найпопулярніші страви японської та італійської кухні, але й стати учасниками майстер-класу з їх виготовлення.
Захід проводився у ресторані-піцерії «Прованс», директор якого Наталія Лялька люб’язно зустріла юних гостей та надала усе необхідне, щоб навчити школярів новим знанням.
Відтак адміністратор закладу Юлія Духній ознайомила молодь із виготовленням піци та суші, розповіла про види й переваги цих страв. А піційола Андрій Іванців і сушист Володимир Денега пояснили дітям як правильно вибирати та поєднувати інгредієнти, заправляти рис, викладати начинку, місити тонке і смачне тісто. Вели мову й про декорування сетів за допомогою васабі й імбиру...
Та неймовірне задоволення отримали школярі, коли настав час дегустації самих страв. Всі учасники майстер-класу були у захваті від проведеного відпочинку, смаколиків і подарунків від рестораторів.
«Це - дуже цікаві та корисні уміння, - зауважують педагоги Рогатинської спеціальної школи Івано-Франківської обласної ради, - адже більшість наших учнів прагнуть здобути професію кухаря та офіціанта. Сьогодні діти отримали масу задоволення та позитивних емоцій. Висловлюємо щиру вдячність керівництву та колективу закладу за такий пізнавальний захід і неймовірну гостинність».