Безпечність харчових продуктів: як реалізувати продукцію бджільництва
Мед – це не лише смакота, а й велика праця наших бджолярів. Щоб реалізувати свою продукцію на агропродовольчих ринках відповідно до чинного українського законодавства, пасічникам потрібно мати:
· ветеринарно-санітарний паспорт пасіки з актуальною інформацією;
· державну реєстрацію потужностей з виробництва.
Оформити ці документи можна у територіальних органах Держпродспоживслужби. Контакти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області – вул.Берегова, 24, м.Івано-Франківськ, телефон 0342-511389.
А далі – лабораторні дослідження в лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчому ринку.
Ці кроки підтверджують покупцеві, що ваш мед безпечний та якісний.
Вимоги визначені наказом Мінагрополітики від 19.04.2024 № 1279
Тож дотримання правил гарантує, що ваша продукція буде не лише смачною, а й безпечною для споживачів.