Безпечність харчових продуктів: як обрати яйця у магазині?
Яйця – це один із найпопулярніших харчових продуктів, який завжди
можна знайти у холодильнику у майже кожного споживача. А от як правильно
вибрати яйця в магазині, щоб бути впевненими в їхній якості та безпечності?
Розповідаємо.
Оцініть стан упаковки. Пакування повинно
бути цілим, без пошкоджень:
·
якщо упаковка тріснута або сильно пом’ята, це
може свідчити про неправильне зберігання;
·
зверніть увагу на чистоту упаковки, забруднена
тара – привід відмовитися від покупки.
Перевірте шкаралупу. Шкаралупа має бути
цілою, без тріщин, плям і дефектів.
Пошкоджене яйце може містити бактерії, зокрема сальмонелу. Навіть
одна тріщина – вагома причина не
купувати продукт.
Зверніть увагу на маркування. У
разі поштучного продажу яєць споживачеві має надаватись обов’язкова інформація
про харчовий продукт, визначена статтею
6 Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових
продуктів». В тому числі мінімальний термін придатності яєць (рекомендовано не
більше 28 днів від дати знесення яєць).
Умови зберігання. Яйця повинні зберігатися
у холодильнику. Тепло і перепади температур скорочують термін придатності та
підвищують ризики псування.
Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх
близьких!