Безпечність харчових продуктів : на що варто звернути увагу, купуючи ранні овочі
Навесні
на прилавках магазинів та на агропродовольчих ринках з’являється велика
кількість свіжих сезонних овочів та зелені, які мають великий попит серед споживачів.
Головне
управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує про прості
правила безпечного вибору овочів:
-
По-перше, робіть закупи тільки у спеціально відведених для цього місцях – на агропродовольчих
ринках або в торговельних мережах, куди потрапляє лише продукція, що попередньо
пройшла контроль безпечності. На вимогу споживача реалізатор повинен надати
відповідні документи для ознайомлення.
-
По-друге, варто пам’ятати про додержання правил гігієни. Ні в якому разі не
споживайте овочі, ретельно не промивши їх.
-
По-третє, звертайте увагу на зовнішній вигляд овочів. Якщо на них є сліди
псування – варто утриматись від споживання..
Дотримання
цих простих правил убезпечить вас від негативних наслідків. Будьте уважні і
обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!