Безпечність харчових продуктів: термін придатності м’ясних, рибних і плодово-овочевих консервів
Нагадуємо
споживачам, що не варто споживати харчові продукти після закінчення терміну їх
придатності, навіть якщо мова іде про продукти тривалого зберігання, зокрема
м’ясні, рибні та плодово-овочеві консерви.
Такі
консерви мають зберігатися в темному прохолодному місці, проте після закінчення
терміну придатності від них краще відмовитись. Це пов’язано з тим, що сама тара
(бляшана банка або кришка) можуть почати виділяти шкідливі речовини, а також є
ризик накопичення ботулотоксину у самому харчовому продукті.
А
у випадку, якщо консерву вже відкрили і рештки залишили в холодильнику – її
вміст варто спожити якомога раніше!
Звертаємо
увагу, що Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових
продуктів» визначено:
1.
Якщо харчові продукти потребують спеціальних умов зберігання та/або умов
використання, такі умови мають бути зазначені в інформації про харчовий
продукт.
2.
Для забезпечення належного зберігання та використання харчових продуктів після
відкриття упаковки в інформації про харчовий продукт може зазначатися
інформація про умови зберігання та/або строк споживання після відкриття
упаковки.
Тому
вкотре нагадуємо – при придбанні харчових продуктів, у тому м’ясних, рибних і
плодово-овочевих консервів, споживачеві слід звертати увагу на інформацію,
зазначену на етикетці, зокрема на їх термін придатності, а також на умови
споживання після відкриття харчового продукту.
Будьте
уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!