Гастроекспедиція в рамках проєкту "Опілля: скарби нації"
У четвер відбулася гастроекспедиція в у нашій громаді в
рамках проєкту "Опілля: скарби нації". Відбувається вона за активної
участі волонтерки проєкту - рестораторки
Ольги Зінько. Вона досліджувала
традиційну опільську кухню у селах Явче
та Липівка.
В селі Явче господині
Марія Щербата та Тетяна Щербата поділилися рецептом приготування страви, яку
можна подавати як гарячою, так і холодною - запалені бурячки. Гостю зацікавило
поєднання "запрашки" з паленої муки з буряком та іншими овочами, що дає дуже цікавий смак.
А у Липівці разом з Ольгою Рибій готували гречаний пиріг - випічку
з дріжджового тіста з незвичною начинкою - вареною гречкою та картоплею. Цю
страву можна подавати як з гарячим борщем, так і з квасним молоком чи сметаною.
Як зауважують ідейні
натхненники ініціативи це вже шоста гастроекспедиція в опільські громади в рамках проєкту
"Опілля: скарби нації", а уже незабаром рецепти опільських страв Рогатинщини скоро будуть розміщені на сторінці проєкту "Опілля:
скарби нації".