На Івано-Франківщині провели семінар для відповідальних за організацію харчування в закладах освіти Верховинського району
За ініціативи Головного управління
Держпродспоживслужби в Івано-Франківській
області 10 вересня 2025 року на базі
Верховинського ліцею Верховинської селищної
ради проведено семінар-навчання для
відповідальних осіб за організацію харчування в
закладах освіти Верховинського району.
У заході взяли участь керівники закладів загальної
середньої та дошкільної освіти Верховинського
району, відповідальні особи за організацію харчування та медичні працівники
Верховинської селищної, Білоберізької та Зеленської сільських громад.
Під час роботи були обговорені питання реформування системи шкільного
харчування, необхідності підвищення кваліфікації кухарів закладів освіти та
медичних працівників, формування навичок здорового харчування в дітей.
До учасників доведено:
- необхідність дотримання норм харчування дітей відповідно до постанови
КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку харчування в
закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку»;
- основні вимоги до організації харчування здобувачів освіти у сфері
санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів;
- перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати в буфетах закладів
освіти;
- наголошено на необхідності дотримання щоденних меню відповідно до
примірних чотиритижневих сезонних меню, погоджених
Держпродспоживслужбою;
- помилки, які виникають при складанні примірних чотиритижневих сезонного
меню на осінній період;
- основні вимоги щодо ведення необхідної документації на харчоблоці закладів
освіти.
Під час семінару учасники мали змогу обговорити актуальні питання, які
виникають в процесі організації харчування дітей в умовах воєнного стану.