Безпечність харчових продуктів: твердий сир – на що варто звернути увагу при виборі
Твердий сир – один з улюблених продуктів
українців, який майже щодня є на столі у кожної
родини. Магазини пропонують широкий вибір
сирів.
На що варто звернути увагу споживачу при
виборі твердого сиру в магазині? Розповідаємо:
Цілісність упаковки – не повинно бути
пошкоджень, набряків, підтікання рідини чи
слідів повторного запаювання.
Кінцевий термін споживання – сир швидко
псується, тому важливо дивитись на дату
«Вжити до…».
Склад – у натуральному твердому сирі мають
бути лише: молоко, закваска, сіль, сичужний фермент. Наявність «рослинних
жирів» або «замінника молочного жиру» означає, що це сирний продукт, а не
справжній сир.
Назва продукту – якщо це «сир твердий», то так і має бути написано. Якщо
«сирний продукт» – він дешевший, але інший за якістю і складом.
Виробник – на маркуванні має бути зазначена адреса виробника і країна
походження.
Важливо! Твердий сир має зберігатися в холодильнику при температурі від 0
°С до +6 °С.
Категорично не радимо купувати сир у місцях стихійної торгівлі, де не
забезпечено виконання умов безпечності та простежуваності продуктів.