Як запобігти небажаним наслідкам під час паломництва до святих місць
Прикарпаття готується приймати
Всеукраїнську Патріаршу прощу до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в c.
Крилосі, що відбудеться цими вихідними – 05-06 серпня.
Щоб
запобігти харчовим отруєнням та кишковим інфекційним захворюванням, фахівці
Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області
рекомендують краянам, що готуються до прощі і прийматимуть участь в
паломницькій ході, врахувати наступні
поради:
· Для харчування використовувати: сухе галетне печиво, сухі сніданки,
горішки, чорний шоколад, яблука, консерви промислового виготовлення, а також
фасовану питну воду або мінеральну воду.
· Використовувати тільки одноразовий посуд та серветки.
· Багато пити, не менше 1,5-3 л рідини на день.
· В жодному разі не використовувати для пиття воду з незнайомих джерел.
· Не забувати про дотримання особистої гігієни: миття рук з милом після
відвідувань туалету та перед прийомом їжі, використання вологих бактерицидних
серветок.
· Уникати вживання алкоголю, в тому числі
й пива, а також різних солодких газованих напоїв, не тільки не
втамовують спраги, а й уповільнюють обмінні
процеси в організмі.
· Харчуватися за спекотної погоди
варто менше, але частіше, не залишаючи свіжоприготовлену їжу на потім.
· Не брати з собою харчові продукти, які швидко псуються: варені та копчені
ковбаси та готове м’ясні продукти, кремові
кондитерські вироби, йогурти та інші продукти, салати та кулінарні
вироби. Слід пам'ятати, що готові страви без холоду можуть зберігатись не довше двох годин.
· Для уникнення небажаного впливу високих температур на організм, одягніть
просторий світлий одяг iз натуральних тканин, бажано мати головний y6ip.
· Взуття повинно бути зручним та легким.
·
Важливо мати аптечку
з лікарськими засобами для надання
першої медичної допомоги.